Suportul motorului spart: simptome și remedii

Asamblările motorului sunt blocuri de cauciuc montate pe brațe de oțel înșurubate în loc pentru a susține motorul și a reduce cantitatea de vibrații ale motorului și zgomotul care este resimțit în compartimentul pasagerilor. De obicei, există trei sau patru dintre ele.

Dacă guma este consumată sau crăpată sau dacă brațele oțelului se sparg, cele mai frecvente simptome sunt vibrația mai mare a motorului sau mișcarea sub accelerație și mai mult zgomot. De asemenea, motorul poate să se deplaseze cu câteva centimetri sau mai mult atunci când suporturile sunt rupte. Dar aici sunt mai detaliate simptomele pe care le puteți observa cu ușurință și care vă vor permite să acționați în consecință.

1 – Vibrația motorului

Primul simptom care trebuie remarcat este vibrația excesivă a motorului. Deoarece suporturile motorului sunt proiectate pentru a menține motorul bine fixat, în cazul în care motorul funcționează prost, motorul va sări. Uneori, poate exista un sunet emis de motor în vibrații, cu toate acestea, cel mai frecvent simptom este o vibrație a pâslei sau scaunului de pe partea pasagerului.

2 – Nealinierea

Protecția unui motor nu numai că fixează un motor, ci îl aliniază, ceea ce înseamnă că înălțimea motorului este asigurată să fie egală pe toate laturile. Dacă suporturile motorului sunt fixate, motorul se va mișca și se va înclina în lateral. Chiar și în acest caz, este posibil să existe zgomot emis de motor în loc de sunetul potrivit. Verificați motorul pentru a vedea dacă acesta este înclinat. Dacă da, mass-media nu-și face treaba.

3 – Deteriorarea motorului

Al treilea simptom este un caz extrem. Dacă motorul se montează complet decuplat de motor, și nu este doar în vrac sau rupt, un motor poate sări de la o parte la alta. Acest lucru prezintă un risc de siguranță dacă conduceți autovehiculul la viteze mari: motorul se poate mișca și poate sări cu o astfel de violență, încât diferite părți se vor deplasa.

4 – Curele rupte și furtunuri flexibile

Pe lângă spargerea părților motorului, suporturile proaste pot conduce la curele și tuburi deteriorate. Din nou, diferitele curele de ventilator ale motorului și furtunurile radiatorului vor fi deteriorate numai în timpul conducerii la viteză mare.

5 – Zgomot excesiv

Simptomele anterioare includ piesele care nu funcționează, părți ale motorului curelei și tuburile. Cu toate acestea, cel mai comun simptom este doar excesul de zgomot. Acest zgomot înseamnă în general că ceva este greșit. Prin urmare, poate însemna unul dintre simptomele anterioare sau ceva complet nou, dar indiferent de ce este problema, înseamnă că ceva este greșit și are nevoie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *