Pentru a preveni sau opri întârzierea curriculumului școlar

Unul dintre argumentele-cheie în favoarea îndrumării este că o abordare individuală a unui copil la școală este o sarcină practic imposibilă. Prin urmare, dacă metodele de predare nu corespund vitezei de învățare a materialului copilului, dacă abilitățile de citire și scriere se dezvoltă prea lent – este puțin probabil ca școala să poată ajuta cu astfel de probleme.

În unele cazuri, cu un program deosebit de complex, chiar și cei mai capabili copii pot începe să rămână în urmă. Un decalaj în cunoaștere duce la un alt decalaj, iar o problemă tot mai mare devine ca un bulgăre de zăpadă și poate deveni catastrofală la un moment dat, mai ales dacă se întâmplă într-o școală elementară.

Îndepărtarea duce de asemenea la o întreagă galaxie de probleme psihologice sub forma apatiei, indiferenței, comportamentului rău și resentimentei. O altă problemă constă în faptul că, în școlile occidentale, cum ar fi performanța academică slabă a copilului se încadrează în grupul ( „set“) de copii cu același nivel scăzut al progresului și lipsa de interes în procesul de învățare, creând un cerc vicios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *